Ara

Kurumumuz konferans salonunda 9-10-11 Aralık 2015 tarihinde 20 psikolojik danışmana yönelik Psikolojik Danışman Muharrem EROĞLU ve Rabia YILDIRIM tarafından Psikoeğitim Uygulayıcı Eğitimi Kursu verildi.Kurs sonunda sertifika kokteyli yapıldı.

Ara

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık projesi kapsamında Melikgazi ilçesi Ahmet Soykan Anaokulu´nun öğrenci velilerine yönelik Psikokojik Danışman Filiz DOĞAN tarafından "Çocuklarda Cinsel Gelişim"konulu seminer yapıldı.

Ara

Özel eğitimin güçlendirilmesi,kurumlar arası eşgüdümün sağlanması ve yerleştirilme yapılan öğrencilerin eğitim ortamında ziyaret edilmesi amacıyla, görev bölgemizde bulunan Melikgazi ilçesi İLDEM-Alparslan ve Köşk Bölgesi´ndeki okullarımızın bünyelerindeki özel eğitim sınıfları kurumumuz personelince ziyaret edildi.

Kas

Proje kapsamında kurumumuz psikolojik danışmanı Filiz DOĞAN tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar binasında "Kendi Yeteneklerimi Keşfediyorum Eğitim Modülü" farklı oturumlardada katılımcılara uygulanayak İSKEP eğitimlerine devam ediyor.

Kas

Eğitim İçin Engel Kalksın Projemiz kapsamında Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Eğitim Merkezi işbirliği ile GETEM kurumsal üyeliğimiz başlamış olup,talepte bulunan tüm engelli bireylerle pdf,doc,txt,insan sesi mp3,bilgisayar sesi mp3 vb.formatlarda ders,dergi,makale,roman,bilimsel yayın,dini yayın gibi birçok türde içerik ücretsiz olarak paylaşılacaktır.

Kas

Kurumumuz Rehberlik-Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından web ortamında aylık yayınlanan e-dergimizin 2015 Kasım sayısına ulaşmak için tıklayınız.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile ekip olarak bir araya gelerek kutlama yaptık.

Kas

İl Emniyet Eğitim Müdürlüğü ve kurumumuz tarafından ortaklaşa uygulamaya konulan, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında kurumumuz konferans salonunda Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne öğrencilerine yönelik "Başarı ve Motivasyon" konusunda Psikolojik Danışman H.İbrahim ÖZTÜRK tarafından seminer verildi.

Kas

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş (ortak sınavlar) kapsamında; öğretmen, öğrenci ve velilere rehberlik etmesi amacıyla “Veli Bilgilendirme Rehberi, Öğrenci Bilgilendirme Rehberi ve Öğretmen Bilgilendirme Rehberi” güncellenerek yeniden hazırlanmıştır.

Kas

İlimiz Melikgazi ilçesi Mehmet Kemal Dedeman İmam Hatip Ortaokulu ,TOKİ Şht.Levent ÇETİNKAYA İlkokulu, Mustafa Eraslan Anadolu Lisesi öğretmenlerine yönelik kurumumuz özel eğitim uzmanlarından Mahir SAYGI, Mahir DEMİRBAŞ ve Ali İhsan YILMAZ tarafından özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik yapılması gereken bireyselleştirilmiş eğitim planı ve öğretim programının hazırlanması teknikleri konusunda farklı günlerde seminerler verildi.

Kas

Kurumumuz konferans salonunda Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Faaliyeleri kapsamında lise öğrencilerine yönelik bağımlılıktan korunma, sağlıklı yaşam, konusunda seminer çalışması yapıldı.

Kas

Melikgazi RAM Eğitim Günleri Etkinlikleri kapsamında kurumumuz konferans salonunda 18 Kasım 2015 saat:10.00 da Psikolog Şenel KARAMAN tarafından "Krize Müdahalede Aile Terapisi Tekniklerini Kullanma" konusunda görev bölgemizdeki psikolojik danışmanlara yönelik seminer gerçekleşti.

Kas

İlimiz Melikgazi ilçesinde görevli bütün okul müdürlerine yönelik 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları hakkında kurumumuz konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eyl

2015-2016 eğitim öğretim yılında uygulanması planlanan, görev bölgemizde ikamet eden, özellikle Çok Ağır Düzey Zihinsel Engelli, Ağır Düzey Otistik öğrencilerin incelemelerinin ev ortamında yapılmasını içeren ´Eğitim İçin Engel Kalmasın´ projemiz  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol neticesinde başladı. Proje detayı ve yönergesine ulaşmak için tıklayınız.