Erciyes Üniversitesi PDR Kulubü´nün katkıları ve Melikgazi RAM Eğitim Günleri etkinlikleri kapsamında 11/03/2016 tarihinde kurumumuz konferans salonunda ,görev bölgemizdeki psikolojik danışmanlara yönelik Prof.Dr.Ragıp ÖZYÜREK tarafından "Okullarda Kapsamlı Gelişimsel Program Modelinin Uygulanması"konusunda seminer çalışması yapılmıştır.

Psikolojik Danışman Filiz DOĞAN tarafından kaleme alınan "Çocukların Dil Gelişimi İçin Evde Yapılacak Etkinlikler Konulu" yazımız için tıklayınız.

Erciyes Üniversitesi PDR Kulubü´nün katkıları ve Melikgazi RAM Eğitim Günleri etkinlikleri kapsamında 11/03/2016 saat: 10.00 da kurumumuz konferans salonunda ,görev bölgemizdeki psikolojik danışmanlara yönelik Prof.Dr.Ragıp ÖZYÜREK tarafından "Okullarda Kapsamlı Gelişimsel Program Modelinin Uygulanması"konusunda seminer çalışması yapılacaktır.

Kurumumuz Konferans Salonu!nda Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay DEMİR başkanlığında görev bölgemizdeki okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda kurum müdürümüz Salih Faik GÜRBÜZ tarafından "Psikososyal Müdahale Hizmetleri" konusunda sunum yapıldı.

İlimiz Melikgazi ilçesi Mimarsinan Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları konusunda Psikolojik Danışman Hatice ERDEK tarafından seminer çalışması yapıldı.

İhmâl Etme Geleceğine Sahip Çık Projesi kapsamında, ilimiz Melikgazi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Talas ilçesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak Psikolojik Danışman H.İbrahim ÖZTÜRK tarafından "Madde Bağımlılığı İle Mücadele"konularında seminer çalışmaları yapıldı.

Özel eğitimin güçlendirilmesi,kurumlar arası eşgüdümün sağlanması ve destek eğitim odasında eğitim gören öğrencilerin eğitim ortamında ziyaret edilmesi amacıyla, Melikgazi ilçesindeki Arif Eminoğlu İO,H.Mustafa Gazioğlu OO,M.Miraboğlu İO ve O.Hilmi Kalpkalıoğlu OO bünyelerindeki destek eğitim odaları özel eğitim uzmanlarımız Sedat DİNÇER ve Mahir SAYGI tarafından ziyaret edildi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek çeşitli çalışmalarda bulunmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Baki ÖZTÜRK kurumumuzu ziyaret etti.

Bilim ve Sanat Merkezleri 1. ve 2. sınıf grup tarama süreci ile ilgili iş ve işlemlerin sistemli bir şekilde yürütülebilmesi için, grup tarama uygulamasında görev alacak öğretmenlerimize yönelik İl Milli Eğitim Müdür Yard.Bahamettin KARAKÖSE başkanlığında kurumumuz konferans salonunda toplantı yapıldı.

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık Projesi kapsamında ilimiz Melikgazi ilçesi Müşerref Hasan Eser Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin bütün öğrencilerine yönelik Psikolojik Danışman H.İbrahim ÖZTÜRK tarafından "Maddenin Kötüye Kullanımı"konusunda 4 farklı oturumda seminer çalışması yapıldı.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek çeşitli çalışmalarda bulunmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu kurumumuzu ziyaret etti.

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık Projesi kapsamında Melikgazi İlçesi İstikbâl Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konusunda Psikolojik Danışman Hatice ERDEK tarafından seminer çalışması yapıldı.

Kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü´nce aylık hazırlanan e-dergimizin şubat sayısına ulaşmak için tıklayınız.

Özel Eğitim Uzmanımız Fatma Nur ILIK tarafından kaleme alınan "İşitme Engelliler" konulu makaleye ulaşmak için tıklayınız.

Ailelerimiz ve öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve öğretmenlerimizin sunumlarında kullanması amacıyla, rehberlik ve özel eğitim konularından derlediğimiz eğitim videoları sitemize eklendi. Resimlerde belirtilen sitemizin ilgili linklerinden videolara ulaşabilirsiniz.