Personel Niteliklerini Artırma ve Göreve Uyum konusunda kurumumuz konferans salonunda Psikolojik Danışman Muharrem EROĞLU tarafından, 2828 sayılı kanuna göre atanan ve ilimizin tüm ilçelerinde görevli personele yönelik 2 gün süren eğitimler gerçekleştirildi.

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine gelmeden internet ortamında randevu almalarını sağlamak amacıyla rehberlik ve araştırma merkezlerinin tamamına randevu sistemi (RAMDEVU) geliştirilmiştir.15 Şubat 2016 tarihinde geçilecek sistemin değerlendirme ve planlama toplantısını gerçekleştirdik.

Yalnız Değilsiniz Projesi kapsamında, 18-22 Ocak 2016 tarihlerinde görev bölgemizdeki özel eğitim gerektiren öğrenciler, kurumumuz uzmanlarınca  ev ortamında ziyaret edildi.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının birinci dönemi sona erdi. 2 haftalık tatil süresince anaokulu veya ilkokula giden öğrencilerimizin tatillerini daha renkli ve daha zevkli geçirmeleri için bir araya getirilen yaklaşık 1500 adet tatil boyama etkinliğine ulaşmak için içeriği tıklayınız.

Kurumumuz konferans salonunda 18-19-20 Ocak 2016 tarihinde 20 psikolojik danışmana yönelik Psikolojik Danışman Muharrem EROĞLU ve Rabia YILDIRIM tarafından Psikoeğitim Uygulayıcı Eğitimi Kursu verildi.

Kurumumuz bünyesinde 3-11 yaş dönemi çocuklar ile çalışılmak üzere hazırlanan Oyun Terapisi Odası hizmetinize girmiştir.

Özel Eğitim Uzmanımız Fatma Nur ILIK tarafından kaleme alınan "Koklear İmplantlı Çocukların Eğitimi" konulu makaleye ulaşmak için tıklayınız.

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık Projemiz kapsamındaki seminerlerimiz devam ediyor.Psikolojik Danışmanlarımız Hatice ERDEK ve Filiz DOĞAN tarafından Melikgazi ilçesi Hasan Nuriye Ünlen İlkokulu-Hasan Nuriye Ünlen Ortaokulu-Kıranardı İlkokulu´nda "Anne baba tutumları -sınav kaygısı-ihmal istismarın önlenmesi gibi konularda veli ve öğrencilere seminerler verildi.

20 Şubat 2016 tarihinde uygulanacak olan 2016 Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı’na (2016-JANA) başvurular, 12- 21 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

"İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık" projemiz kapsamında Melikgazi ilçesi Ahmet Hilmi Güçlü Anaokulu öğrenci velilerine yönelik Psikolojik Danışman Filiz DOĞAN tarafından "Çocuklarda Davranış Bozuklukları-Çözüm Yolları ve İhmal İstismarın Önlenmesi"konusunda seminer çalışması yapıldı.

Kurumumuz ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortaklaşa gerçekleştirilen Eğitim İçin Engel Kalmasın Projesi kapsamında uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilen ev ortamında eğitsel değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor.

Melikgazi RAM Eğitim Günleri kapsamında Uluslararası Oyun Terapisti Arzu DİNÇER tarafından görev bölgemizdeki bütün psikolojik danışmanlara yönelik "Oyun Terapisi" konulu konferans gerçekleştirildi.

Kurumumuz ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında gerçekleştirilen protokol neticesinde başlatılan "Oyun Terapisi Eğitici Eğitimi Projesi Kursu" kurumumuz konferans salonunda 4-5-6 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirildi.Katılımcılar yapılan kokteylin ardından sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU´nun elinden aldılar.