İlimiz Melikgazi ilçesi Şükrü Başyazıcıoğlu Ortaokulu´nun okul idarecileri ve rehberlik servisi uzmanlarımız Haşim KAYGISIZ ve A.Yasin ULUDAĞ tarafından ziyaret edilerek özel eğitim ve rehberlik hizmetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Melikgazi RAM Eğitim Günleri etkinlikleri kapsamında 07/01/2016 saat: 10.00 da kurumumuz konferans salonunda ,görev bölgemizdeki Melikgazi ve Talas ilçelerindeki anaokulu/ilkokul/ortaokul ve liselerde görev yapan rehberlik alanı öğretmenlerimize yönelik Arzu DİNÇER tarafından "Oyun Terapisi" konulu konferans çalışması yapılacaktır.

İlimiz Kocasinan İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Bünyamin DEMİR vefat etmiştir. Başta meslektaşımızın ailesi olmak üzere Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ekibine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dileriz.

Ara

Kurumumuz personeline yönelik, toplantı salonumuzda Özel Eğitim Uzmanı Fatma Nur ILIK tarafından Denver II Gelişim Tarama Testi süpervizyon çalışması eğitimi verildi.

Ara

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık projemiz kapsamında ilimiz TMelikgazi ilçesi Ayşe Ahmet İnci Anaokulu öğrenci velilerine yönelik Psikolojik Danışman Filiz DOĞAN tarafından "Çocuklarda Davranış Bozukluğu ve Çözüm Yolları ile İstismar "konularında seminer çalışması yapıldı.

Ara

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık projemiz kapsamında ilimiz Talas ilçesi Reşadiye Yurttaşlar İlkokulu öğrenci velilerine yönelik Psikolojik Danışman Hatice ERDEK tarafından "Çocuklarda Davranış Bozukluğu ve Çözüm Yolları ile İstismar"konularında seminer çalışması yapıldı.

Ara

Proje kapsamında kurumumuz psikolojik danışmanı Filiz DOĞAN tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar binasında "Kendi Yeteneklerimi Keşfediyorum Eğitim Modülü" farklı oturumlarda katılımcılara uygulanarak İSKEP eğitim seminerleri sona erdi.

Ara

Suriyeli Misafirlerin Eğitiminin Desteklenmesi ve Değerler Eğitimi Konusunda Farkındalık Kazandırma Projesi kapsamında kurumumuz konferans salonunda ilimizdeki Suriyeli misafir öğrencilerin öğretmenlerine yönelik konferans yapıldı.

Ara

Melikgazi ve Rehberlik Araştırma Merkezi ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen "Eğitim İçin Engel Kalmasın Projesi" kapsamında kurumumuz uzman ekibi tarafından ev ortamında öğrencilerin eğitsel inceleme ve değerlendirme süreci devam ediyor.

Ara

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık Projesi kapsamından Melikgazi ilçesi Ali Şahin Anaokulu´nun velilerine yönelik Psikolojik Danışman Filiz DOĞAN tarafından "Çocuklarda Görülen Davranış Bozuklukları" konulu seminer çalışması yapıldı.

Ara

Kurumumuz ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında gerçekleştirilen protokol neticesinde "Oyun Terapisi Eğitici Eğitimi Projesini" başlattık.Protokol imzası kurumumuz adına müdürümüz Salih Faik GÜRBÜZ tarafından gerçekleştirildi.

Ara

İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık Projesi kapsamında Melikgazi ilçesi Milli Egemenlik İlkokulu´nun öğrenci velilerine yönelik olarak Psikolojik Danışman Hatice ERDEK tarafından "Çocuklarda Görülen Davranış Bozuklukları ve Çözüm Yolları" konulu seminer çalışması yapıldı.

Ara

İl Emniyet Eğitim Müdürlüğü ve kurumumuz tarafından ortaklaşa uygulamaya konulan, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında kurumumuz konferans salonunda meslek lisesi öğrencilerine yönelik seminerlerin sonuncusu Psikolojik Danışman H.İbrahim ÖZTÜRK tarafından yapıldı.Seminerler neticesinde yaklaşık 850 öğrenciye ulaşıldı.