Haz

Seminer Dönemini Mustafa Kemal ortaokulunda geçiren öğretmenlere Çocuk İhmali ve İstismarı Konusunda Seminer verildi.

Haz

MEB tarafından, orta-ağır zihinsel engelli ve otistik öğrenciler için hazırlanan okuma-yazma ve Türkçe derslerinin müfredatı, bireylerin daha kolay okuyup yazabilmeleri ve günlük yaşamlarını bağımsız sürdürebilmelerini sağlayacak. Müfredata, özel eğitim gereksinimi olan çocukların, okuma-yazma öğrenimini kolaylaştıracak ‘öğrenmeye hazırlık’ ve ‘erken okuryazarlık’ alanları eklendi. İleri derecede anlama ve yazılı anlatım becerilerine sahip olmayan öğrencilerin, okuma-yazma becerilerini günlük yaşamda da kullanabilmeleri için müfredata ‘işlevsel okuma-yazma’ alanı ile ‘gerçek yaşam uygulamaları’ bölümü eklendi.

Haz

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı bugün karnelerin alınması ile son buldu. Tüm öğrencilere ve Öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

May

Özel Eğitim öğretmenlerine ve Psikolojik danışman rehber öğretmenlere yönelik Engelli Bireylerde Mahremiyet Eğitimi gerçekleştirilerek katılımcılara eğitim sonu sertifikaları verildi.

May

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek Protokolü Kapsamında başarılı bulunan ´´Engelli Bireylerde Mahremiyet´´ Projemiz Eğitimleri Yrd.Doç Ayten KANTARCI´nın sunumları ile başladı.

May

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü açıklaması doğrultusunda Okul Rehberlik Servisleri fiziksel donanımlarının standartlaştırılması çalışması pilot uygulamaları Ankara’da devam etmektedir. Pilot çalışmalar sonrası yapılacak değerlendirmelerle rehberlik servislerinin fiziksel donanımı standart hale getirilerek tüm okullarımızda yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle düzenlenen programlara katılım sağladık. Emeği geçen okullarımıza teşekkür ederiz.

May

2018 - 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANAOKULU ve 1. SINIF OKULA BAŞLAMA YAŞ ARALIKLARI TABLOSU

Nis

Kayseri Valiliği , İl Emniyet Müdürlüğü ve Erciyes Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen ´´ İstismar ve Şiddetin Önlenmesinde İletişim ve Toplum ´´ Semzpozyumuna katılım sağladık. Kurumumuz personeline sunumlarından dolayı program sonunda plaket takdim edildi. Kayseri Valiliğine , İl Emniyet Müdürlüğüne ve Erciyes Üniversitesine bu verimli programdan dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Desteğiyle düzenlenen ´´ Eğitimde Mentörlük´´ kursuna Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü olarak katılım sağladık. Bu verimli eğitim için Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne , Orta Anadolu Kalkınma Ajansına ve Erciyes Üniversitesinden Yrd.Doç. Habib Hamurcu´ya teşekkür ederiz.

Nis

Dikkatle Eğit Projesi  Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek protokolü kapsamında düzenlenen ´´Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunda Ön Tanı ve Tanı Sonrası Uygulamalar´´ eğitimimizi gerçekleştirdik. Sunumlarından dolayı Klinik Psikolog Cansu KÜÇÜKÖDÜK´e , Orta Anadolu Kalkınma Ajansına ve katılımcı arkadaşlara teşekkürler ederiz.

Nis

Liselere Yerleştirme Sistemi hakkında güncel bilgilere ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre oluşturulan sunumuz ile Üniversiteler yerleştirmede güncel bilgilere göre hazırlanan sunumuza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Nis

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda   ´´Ego ve İlişki Oyunları´´ Konferansı gerçekleşti. Konferansa İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Sn.Sezai ÇAMDALI Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Sn. Ahmet ÖZKAN ve Değerli hocamız Sn. Yrd.Doç Oktay AYDIN ile Kayseride görevli psikolojik danışmanlarımız katıldı.

Nis

Liselere giriş sınavı için Sınav Tedbir işlemleri başlamıştır. Sınavlarda öğrencilere gerekli tedbirlerin alınabilmesi için  Öğrenci velisi tarafından ;

- ´´Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu´´

- ´´Özürlü Engelli Kimlik Kartı´´

- ´´Özürlü Engelli Bilgisinin işlendiği Nufüs cüzdanı ´´ veya ´´İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı´´

Belgeleri ile RAM´a başvuru yapılması gerekmektedir. Sınav tedbir işlemleri için son gün 18 Nisan 2018´dir.

Nis

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Çocuk ihmali ve İstismarı ile Bağımlılıkla mücadele de kullanılacak Eğitim İçerikleri yayınlandı. İlgili içeriklere ulaşmak için aşağıda ki linklere bakabilirsiniz.