Nis

Mega Ram Gençlik ve Geleceğe Yön Veriyor´´ Projesi bu hafta da yaptığımız ziyaretlerimiz ile sona erdi. Proje kapsamında 17 köy/ilçe/kasaba okulu 10 tane de merkez ya da merkeze yakın rehber öğretmeni olmayan okulumuz ´´liselere giriş sistemi´´ ve ´´Üniversiteler giriş sistemi´´ hakkında bilgilendirildi. Proje kapsamında 813 öğrenci ; 37 öğretmen ve 53 veli bilgilendirilmiş oldu. Okullarımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sn. Ramazan BARIN kurumumuzu ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Nezaketlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

´´Dikkatle Eğit´´ Projesi kapsamında 21 Nisan  Cumartesi 2018 ve 22 Nisan Pazar 2018 tarihlerinde iki gün şeklinde  düzenlenecek olan eğitimimizin katılımcıları belli olmuştur. Aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz. İlgi ve Alakanızdan dolayı teşekkür ederiz.

Nis

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir. Nisan´da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Mega Ram Gençlik ve Geleceğe Yön Veriyor Projesi dışında farklı konularda teknik bilgi ihtiyacı ve seminer talebi olan okullarımızdan Özel Atlas Koleji Ortaokulu öğrencilerine ve Ambar Anaokulu velilerine kurumumuz uzmanları tarafından seminer verildi.

´´Mega Ram Gençlik ve Geleceğe Yön Veriyor´´ Projesi kapsamında rehber öğretmeni olmayan ortaokul ve liselerimize ilgili oldukları son sınav sistemlerini konu alan seminerlerimiz devam ediyor

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Protokol Kapsamında kabul edilen ´´Dikkatle Eğit´´ İsimli projemizin Eğitim tarihi ve eğitimci belli olmuştur. Orta Anadolu Kalkınma Ajansına İlgi ve özverilerinden dolayı teşekkür ederiz.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde görevli Yrd.Doç.Dr Onur Okan DEMİRCİ İle  Kayseri Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Konferans Salonunda ´´Akut Travmalara , Travma Sonrası Stres Bozukluğuna Yaklaşım ve EMDR Kullanımına Bakış´´ Konulu Söyleş Programımımızı gerçekleştirdik. İlgi ve Alakanızdan dolayı teşekkür ederiz.

´´Kadınları geride bırakan toplum ; geride kalmaya mahkumdur.´´

Mustafa Kemal ATATÜRK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

İstanbul Gelişim Üniversitesinde görevli Yrd.Doç.Dr Onur Okan DEMİRCİ İle 22 Mart 2018 Tarihinde saat: 9.30´da Kayseri Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Konferans Salonunda ´´Akut Travmalara , Travma Sonrası Stres Bozukluğuna Yaklaşım ve EMDR Kullanımına Bakış´´ Konulu Söyleş Programı düzenlenecektir. Programa Kayseride Ruh sağlığı alanında mezun ve çalışan bütün misafirlerimiz katılabilir.

Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde yayımlanan “Elektronik Kütüphane” içerik itibariyle kategorileştirilere ayrılarak zenginleştirildi.

Çocuk İstismarı ve İhmali hakkında Yasal Yükümlülüklerimiz nedir ?  Yardım alabileceğimiz kurumlar hangileridir ? Detaylı içeriğe yazımızda yer verilmiştir.

Erciyes Geçici Eğitim Merkezinde ´´ Kriz Durumlarına Psikososyal Müdahale ´´ konusunda kurumumuz uzmanları tarafından eğitim verildi.

Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi olarak daima gelişen ve geliştirin bir kurum olma yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile beraber düzenlediğimiz Yrd.Doç.Dr Ertuğrul Taş hocamızın sunumları ile gerçekleşen ´´ Ergenlik ve Toplumsal Cinsiyet ´´ konulu seminerimiz yerel ve ulusal haber ajanslarında da yer aldı.