Kas

Mesleki Gelişim Atölyeleri kapsamında Eğitimci Yazar Ş. Başak Ceyhan tarafından "Sakin ol sadece büyorum" atölyesi gerçekleştirildi.

Kas

Özel yetenekli öğrencilere yönelik farkındalık eğitimi tamamlandı. Psk. Dan. Tufan Erbay tarafından gerçekleştirilen hizmetiçi eğitim tamamlandı.

Kas

Özel eğitim sınıfları ziyaretleri kapsamında sahadaki tüm okullara ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda;

Fatih Sultan Mehmet Han İlkokulu - Demir Karamancı İlkokulu - Gevher Nesibe Anaokulu - İldem Borsa İstanbul Ortaokulu - Fatma Mustafa Hasçalık İlkokulu ziyaretlerimiz tamalanmıştır.

Değerli Kamu Çalışanları;

Sizlerin kişisel, aile ve iş hayatınıza yönelik olarak bir çok eğitim planlanmıştır. Bu eğitimlerden dilediğinize başvuru yapabilirsiniz.  Eğitim tarihleri aşağıda belirtilmiş olup saatleri 16:00 ile 22:00 arası olarak belirlenmiştir.

Kas

Atölye çalışmalarımıza Psikolojik Danışmanlar, Özel Eğitim Öğretmenleri ve Okul öncesi öğretmenleri "Duyurular" kısmından başvuruda bulunabilirler

Ekm

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında yapmış olduğumuz farkındalık çalışmasında konuğumuz Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Medeni Hukuk ABD hocası  Prof. Dr. Murat DOĞAN hocamız bizlerle oldu.
Açılış konuşmasının İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hacı KAYA 'nın yaptığı konferansa Melikgazi ve Talas ilçesinde görev yapan okul müdürleri katıldı.

Eyl

Okulunda Psikolojik Danışman Rehber Öğretmen OLAN okullar Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri planını E Rehberlik Modülü üzerinden yapacaktır. Okul müdürü tarafından 06.10.2023 tarihine kadar E Rehberlik Modülü üzerinden onaylanan plan ilgili RAM tarafından görülmektedir. Ayrıca Resmi Yazı ya da mail ile gönderilmesine gerek YOKTUR.

Okulunda Psikolojik Danışman Rehber Öğretmen OLMAYAN okullar Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri planını EK-3 Excell Formatı üzerinden yapacaktır. E Rehberlik Modülü kullanılmadığı için yapılan plan Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezinin mail adresine ( melikgaziram@gmail.com ) 06.10.2023 tarihine kadar GÖNDERİLMELİDİR.

Haz

İlimiz liselerinin yer aldığı E-Dergi çalışmamız öğrencilerimizin ortaöğretime geçiş süreci öncesinde klavuz olması amacıyla yayınlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere özellikle LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınıf rehberlik programlarını ve kariyer gelişimlerini desteklemek için psikoeğitim programları ve Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı yayımlandı.

FİLİAL TERAPİ Eğitimi Atölye Çalışmamız tamamlandı

Kas

MMPI Kişilik Testi Atölye çalışmamız tamamlandı.

Değerli velilerimiz,

Abdullah Gül Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümleri, Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Yahya Beyatlı Ortaokulu Rehberlik Servisi işbirliği ile siz değerli velilerimize yönelik " Ergenlik Sorunları ve Risk Davranışları" başlıklı bir eğitim düzenlenecektir. 01 Haziran Çarşamba ve 02  Haziran  Perşembe günü 19:00-20:30 saatlerinde gerçekleşecek kolokyumda her gün iki psikoloji hocamızın sunumları yer alacak ve sonrasında hocalarımız sorularınızı yanıtlayacaktır. Etkinlik internet üzerinden yapılacaktır. Katılım yalnızca Melikgazi ilçesi ortaokul velilerine yönelik olduğu için katılım linkini aşağıdaki formu doldurarak ulaşabilirsiniz. Seminere velilerimizin katılımı hem öğrencilerimiz,hem sizler ve hem de okulumuz için oldukça faydalı olacağınızı düşünüyoruz.

Eyl

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yürütülecek rehberlik ve psikolojik danışma çalışmalarının planlanmasında kullanılmak üzere "Rehberlik Programı Hazırlama Kitapçığı" yayımlanmıştır.

Rehberlik Programı Hazırlama Kitapçığı´na buradan ulaşabilirsiniz.

Ağu

Melikgazi Belediyesi işbirliği ile  YKS Tercih Danışmanlığı Büromuzun açılışına Belediye Başkanımız Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ , Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hacı KAYA  ve Melikgazi RAM Müdürümüz Ahmet ÖZKAN´ın katılımıyla açılmıştır.

Haz

21.06.2018 Tarihinde saat 10:00´da Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Yerleşkesinde Psikiyatrist Dr. Öğretim Üyesi Şaban KARAYAĞIZ´ın sunumları ile ´´Üst Öğrenime Geçişte Gelecek Kaygısı ve Öğrencilere/Velilere Etkisi´´ Konulu Seminer verilecek akabinde öğle yemeği programı düzenlenecektir. Bölgemizde ki Tüm Meslektaşlarımız Davetlidir. İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz.