T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2015 TEOG Nakil İşlemleri

 


Kayseri´deki Liselerin Kontenjan Durumu Tablosu için Tıklayınız.



YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS´TA İLAN EDİLDİ


 TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edildi. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK:

Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

 

TEOG LİSE NAKİLLERİNDE YENİ DÖNEM

 

3 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 3 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak.

HIZLI İŞLEM YAPILACAK: 

Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, cuma günleri sonuçlar açıklanacak.    


NAKİLLER NASIL YAPILACAK?


Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.
 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.08.2015 - Güncelleme: 17.08.2015 13:11 - Görüntülenme: 961
  Beğen | 0  kişi beğendi