T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Haberler

Mrt

 

LGS bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Şbt

Kapadokya Üniversitesi BeşeriBilimler Fakültesi Psikoloji bölümünden Prof. Dr. Müge ARTAR tarafından akran zorbalığı ve ergenlerde risk alma davranışı eğitimi gerçekleştirildi. Eğitmen ortaokul ve lisede görev yapan tüm psikolojik danışmanlar katıldı

Ock

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa OTRAR ve beraberinde Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fatih PAÇA, Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Serpil ALTUNCU VAROL, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bahameddin KARAKÖSE ile birlikte kurumumuzu ziyaret etti. Özel ve Rehberlik Hizmetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ock

Kayseri Valiliği tarafından her mahallede bir spor okulu açılması sonrası buralarda spor yapan çocuklara ve gençlere eğitimlere başladık. İletişim becerleri, akran ilişkileri, zaman yönetimi, psikolojik sağlamlık, stres yönetimi vb. konularda eğitim sürecimiz başladı.

Ock

MELİKGAZİ VE TALAS İLÇELERİNDE REHBER ÖĞRETMEN - PSİKOLOJİK DANIŞMAN OLMAYAN OKULLARDA GENEL VE YEREL HEDEFİMİZE İLİŞKİN ÖĞRENCİ VE VELİ EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sürecine ilişkin değişiklikler ve tanılama sürecine ilişkin yapılacak çalışmalar hakkında Rehber Öğretmen / Psikolojik Danışmanlar ve sınıf öğretmenlerine bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, katılımcıların tanılama sürecine ilişkin soruları cevaplandırıldı.

Ara

Kılavuza göre, BİLSEM öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında gerçekleştirilecektir.

 

İl tanılama komisyonları tarafından 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1,2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

 

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanları için Kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak başlayan aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

 

Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.

 

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ara

Anaokulu ve İlkokullarda görev yapan okul yöneticilerine Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Nihan Gizem Kantarcı Ateş (İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı) ve Ar. Gör. Nuriye Zor ( Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim dalı) tarafından İhmal ve İstismarın Hukuki Boyutu eğitimi yapıldı

Ara

 

Mesleki gelişim atölyesi kapsamında Erciyes Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden Arş. Gör. Ahmet Metin tarafından "Kaygılı Danışanla Çalışma" konulu eğitim gerçekleştirildi.

Ara

Mesleki gelişim atölyesi kapsamında kurumumuz Psikolojik Danışmanı Hafize Taşcı tarafından "Çocuğun Gelişiminde Oyunun Yeri ve Önemi" konulu eğitim gerçekleştirildi.

 

Ara

Mesleki gelişim atölyesi kapsamında kurumumuz Özel Eğitim Öğretmenleri Volkan Karakuş ve Ekrem Çalgın tarafından "Disleksiyi Anlamak ve Yaşamak" konulu eğitim gerçekleştirildi.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kurumuzda Sevgi Varsa Engel Yoktur  diyerek kurumuza gelen özel çocuklara palyaçolarla karşılama yapıldı, ikramda bulunuldu. 

Ara

Yerel hedefimiz olan Sıırları Koruma kapsamında akran zorbalığı ve sınırları koruma eğitimleri gerçekleştirildi.
Barbaros Şehit Nuri Yazanel İlkokulu - Mimarsinan Sinan İlkokulu - Ahmet Somtaş İlokulu

Ara

Özel eğitim sınıfları ziyaretleri kapsamında sahadaki tüm okullara ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda;

Şehit Binbaşı Mahmut Şahin İlkokulu - Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Arif Eminoğlu İlkokulu - Hacı Mustafa Gazioğlu Ortaokulu - Fatma Mustafa Hasçalık Ortaokulu ziyaretlerimiz tamalanmıştır.

Kas

Mesleki Gelişim Atölyeleri kapsamında Eğitimci Yazar Ş. Başak Ceyhan tarafından "Sakin ol sadece büyorum" atölyesi gerçekleştirildi.